Tájékoztatás a törvényszéki ítéletről

Kedves Kollégák!

A törvényesség helyreállítására a BM bírósági úton kezdeményezte a Törvényszéknél Felügyelő Biztos kirendelését, mint egyetlen lehetséges jogszerű lépést ebben a helyzetben.

Ma, 2012. december 18-án a Szegedi Törvényszék ítéletet hozott:

Az ítélet – mivel a korábbi Elnökség 3 éve lejárt mandátumából eredően az ezen idő alatti intézkedések, így a Taggyűlések összehívása is jogszerűtlen volt – hatályon kívül helyezi többek között a 2011. decemberi, és a 2012. áprilisi taggyűlési határozatokat is, és felfüggeszti a Kamara minden tisztségviselőjét.

 

Figyelem!

Nem csak a lejárt mandátumú és az utóbb választott tisztségviselőket, de a titkárt is, aki a kamarai törvény szerint kinevezett tisztségviselő. A titkár átmeneti hiányában, a törvényesség helyreállításáig – a BM hamarosan életbe lépő rendelete szerint – a Bács-Kiskun Megyei Építész Kamara jár majd el kamarai közigazgatási ügyekben, többek között a tervezői jogosultság meghosszabbításában is (erről később külön tájékoztatást adunk).

 

A Törvényszék ítéletében kirendeli a Csongrád Megyei Építész Kamara Felügyelő Biztosát, Szalay Tihamér kolléga személyében. Aki több éve a MÉK Etikai és Fegyelmi Bizottságának elnöke.

A törvényességet kizárólag a Taggyűlés állíthatja helyre, ezért elsődleges fontosságú annak mielőbbi összehívása!

Reméljük, hogy a bíró döntését valóban elfogadják azok a kollégák is, akik mindeddig a pereskedésben hittek, és többször, több helyen is deklarálták, hogy ebben az ügyben kizárólag a bíróság dönthet! Reméljük azt is, hogy korábban ismételgetett kijelentésüknek megfelelően, a továbbiakban valóban nem szándékoznak időt húzni.

Ma tehát megszületett a döntés, így – ha most az egyszer tartják a szavukat a pereskedésre felesküdött kollégák – január elején már munkába állhat a Felügyelő Biztos! Addig is kötelességünk tájékoztatással szolgálni, melyre elsődlegesen a működő WEB oldalunkat szánnánk (https://csmek.wordpress.com/).

Ezekkel a viszonylagos, de a kiutat megcsillantó “jó” hírekkel kívánunk minden Kollégának boldog, meghitt Karácsonyi Ünnepeket és egy sikeres(ebb) Új évet!

Az utóbb választott “felfüggesztett elnökség” nevében: Szemerey Márta

Reklámok

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT! a rövid vélemény is vélemény! Kérlek írd le! (csak a durván sértő szövegek kerülnek moderálásra)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s