Aktualitások: újra Szegeden lehet intézni a kamarai ügyeinket * állásfoglalás “állami tervezőirodák” ügyben * a MÉK elnökség nyilatkozata

1. A törvényességi felügyeletet ellátó BM kérésére tájékoztatjuk a kollégákat, hogy a 65/2013. (XII. 4.) BM rendelet alapján a Csongrád Megyei Építész Kamara közigazgatási feladatainak ellátására eljáró Bács-Kiskun Megyei Építész Kamara kijelölése megszűnt, és e feladatok első fokon történő ellátása visszakerült a CsMÉK titkárához. Schulcz Péter kamarai elnök hétfőn jegyzőkönyvileg átvette Kecskeméten az iratokat. Ezzel az aktussal teljesen visszaállt a jogszerű helyzet. Így a Titkárság minden feladatot ezek után helyben (Szeged, Arany János utca 7.) lát el, nem kell a kecskeméti Kamarához fordulni a jövőben. A BM rendeletet lásd itt.

2. 2013. nov. 28-án  a Parlament felsőházában tartották a Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége (MSZKSZ) konferenciáját, melyet dr. Kövér László nyitott meg. Az esemény elég nagy port vert fel a médiában, erről az MSZKSZ sajtófigyelője  egy linkcsokrot szolgáltatott. Ezen a konferencián, valamint a december 10-én tartott, szűkebb körű szakmai munkamegbeszélésen – magyarul WORKSHOP II-n – elnökünk képviselte a Kamaránkat. Az MTI közreadta a tanácskozó szervezetek (MÉK, MMK, MTMÉSZ)  közleményét. A közlemény a 2014-2020 közötti EU támogatások irányelveiről szóló kormányhatározatra reagál, ezen belül az állam szerepvállalásáról (állami tervezőirodákról?).  Az MTI közlemény alább olvasható. Itt olvasható  az 1731/2013 kormányhatározat  teljes szövege, itt pedig az inkriminált állami szerepvállalásról szóló rész.

3. A Területi Elnökök Testülete december 11-én tartotta ülését, melyen elnökünk is részt vett. MÉK elnöksége a tanácskozás alkalmával nyilatkozatot adott ki –  alább olvasható amely lényegében a MÉK és a területi kamarák eddigieknél szervezettebb, jobb együttműködését ígéri.

Reklámok

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT! a rövid vélemény is vélemény! Kérlek írd le! (csak a durván sértő szövegek kerülnek moderálásra)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s