A CsMÉK elnökének nyílt levele – frissítve!

Frissítés, 2014, jan 27.: A Szegedi Törvényszék a pert megszüntette.

Tisztelt pereskedő Kollégák!

A Csongrád Megyei Építészkamara tagságának védelmében írom e nyílt levelet, azon kollégák nevében, akik szeretnének végre nyugodt légkörben, kreatívan munkálkodni, a szakma ügyeire koncentrálni, annak közös érdekeit a társadalom felé képviselni.

A gazdasági válság, a hazai beruházások csökkenése az építészeknek komoly megélhetési gondot okoz évek óta. Soha nem volt ilyen fontos, hogy összefogjunk és közösen keressük azokat a lehetőségeket, amelyek még megmaradtak számunkra. Ilyen körülmények között nagyon elszomorítónak tartom, hogy egyes kollégák azzal töltik az idejüket és rabolják a másokét, hogy bírósági perekkel terhelik meg a kamaránk, a helyi szakma érdekvédelmi szervezetének munkáját, veszélyeztetve ezzel az egész szakma presztízsét, – melynek további csökkenése az egzisztenciális megsemmisülés felé vihet bennünket.

Kérem a perlekedő kollégákat, hogy ne folytassák tovább ezt a romboló tevékenységet. Szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy nincs joguk több mint kétszáz ember erkölcsi és anyagi biztonságát veszélyeztetni most, amikor minden más szakmai kamara erősödni próbál azért, hogy közösségének érdekeit megvédje. Nem kívánom minősíteni a pereskedő kollégák egyéni érdekeket képviselő magatartását, nem kívánom részletezni mondva csinált beadványaik tartalmát sem. A jelenségre viszont szeretném a többi kolléga figyelmét felhívni. Azokét, akik védelem és biztosság nélkül maradhatnak, ha a kamaránk nem tud közös erőt felmutatni, a szakma fölé ernyőt tartani. Ha elharapózik és divattá válik az a magatartásforma, hogy egyéni sérelmeinket házon kívülről, fiskális segítséggel próbáljuk orvosolni, senki nem lesz biztosítva arról, hogy nem ő lesz a következő, akit így tesznek lehetetlenné. Ma is munkákat, lehetőségeket konkrét jövedelmeket veszíthetünk el, ha nem arra koncentrálunk, hogyan álljunk meg a gazdasági folyamatok sodrásában, hanem a saját birtokunkon zajló ellenségeskedéssel bajlódunk.

Tisztelt nem pereskedő Kollégák!

Segítséget kérnék abban, hogy közösen, erkölcsi és szellemi többletet felmutatva hozzuk tudomásukra a pereskedést folytatóknak, hogy elegünk van a káoszból és a hátramenetelésből. Rendet és nyugalmat szeretnénk végre a saját házunk táján!

Új évet kezdtünk, kezdjünk új fejezetet helyi kamaránkban is.

Babitssal  szólva óhajtsuk együtt:

” Ki a bűnös, ne kérdjük

ültessünk virágot,

legyen béke már

Legyen vége már!

Egyik rész a munkára,

másik temetésre,

Adjon Isten bort, búzát

bort a feledésre!„

Schulcz Péter, a CSMÉK elnöke

Reklámok

Egy gondolat a(z) “A CsMÉK elnökének nyílt levele – frissítve!” című bejegyzésnél

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT! a rövid vélemény is vélemény! Kérlek írd le! (csak a durván sértő szövegek kerülnek moderálásra)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s