Nívódíjas a szegedi Dugonics tér és Árpád tér felújítása (frissítve)

Köztérmegújítási nívódíjFriss hír: május 15-én adják át a Magyar Urbanisztikai Társaság és az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága 2014. évben meghirdetett köztérmegújítási pályázatának díjait.  Az évről évre meghirdetésre kerülő pályázat célja többek között az értékőrző településfejlesztési kultúra érvényesülésének és az új értékek teremtésének – a hagyományos értékek megőrzésével történő – elősegítése, továbbá a település helyi karakterének megőrzése és megmutatása a megújuló közterületeken.

A Bíráló Bizottság már nyilvánosságra hozta döntését. Örömteli, hogy a településközpont, főtér kategóriában  a szegedi Dugonics tér és Árpád tér rekonstrukciója lett a díjazott. Duplán öröm ez, hiszen az alkotó team szegedi csapat, a Tér és Forma Kft. tervezőiroda. Gratulálunk az alkotógárdának:  Felelős tervező: V. Zákányi Ildikó; építész munkatársak: Vesmás Péter, Egedi Gergely, Fontos Rómeó, Balla Jenő, Nagy Judit, Vig Viktor, Varga Márton; közmű tervező: Fodor Ildikó; kerttervező: Buella Mónika; elektromos tervező: Eke Tamás.

Frissítés: Ismertté vált a zsűri indoklása: “A pályázatban bemutatott munka gondolkodásmódja, logikája, amellyel a városszerkezetben kialakítandó hálózatokba illeszti a feladatot, rendkívül megnyerő.A közterület városban betöltött szerkezeti, működési adottságai, szerepe, és lehetőségei, illetve a kialakult használat meghatározta a feladatot, azután pedig ennek gazdagítása, dúsítása, vonzóvá tétele volt a cél. A zöldterületet egy korábbi állapot rekonstrukciójával alakították ki, ami szimpatikus, és érdekes a többi terület abszolút mai, úttörő forma és anyaghasználata mellett. A kialakult eredmény a szerkezeti rendszerben jól működik. Ezen túl pedig összetett igényeket, minden generációt – a csendes elvonultságtól a szoros közösségteremtő tevékenységek mellett az együttlétig – kiszolgál, anélkül hogy zsúfolttá, erőltetetté válna. Külön példamutató az anyaghasználata, mely bátor, friss és mai, sőt úttörő, ugyanakkor a helyi hagyományos anyagokhoz illeszkedik, tradíciókat tart, és folytat. Példamutató munka.”

Reklámok

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT! a rövid vélemény is vélemény! Kérlek írd le! (csak a durván sértő szövegek kerülnek moderálásra)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s