Októberi aktualitások: MÉD közönségszavazás , diploma-jubileum, tagdíjhátralék és éves díjtáblázat

3  fontos aktuális hír (linkajánló) a cikkben.

1.  Média Építészeti Díja 2014: Az Épitészfórum által meghirdetett pályázaton az előzsűrizés megtörtént, a BB kiválasztotta a legjobbakat (megvalósult épületek és terv kategóriákban). Lehetőség van közönségszavazásra. Pályázat ismertetést lásd itt.

Tervek megtekintése és szavazás itt .

Épületek megtekintése és szavazás itt .

2. A MÉK felhívást tett közzé a honlapján. Jubileumi megemlékezésről van szó; aki hallja / olvassa,  adja át! A BME minden év májusában jubileumi díszoklevelet kíván átadni az 50, 60, 65, 70, 75 éve vagy még régebben végzett kollégák számára. Az egyetem ezzel szeretné megköszönni szakmai munkájukat, illetve elismerni szaktudásukat, amelyet az ország és a világ gyarapítására fordítottak. Bővebben itt!

3. A MÉK Elnöksége júliusban tartott ülésén többek között a Csongrád Megyei Építész Kamarát érintő döntést hozott (52/2014), mégpedig tagdíjhátralék ügyben. Módosította az éves díjtáblázatot is (57/2014), ez mindenkit érint(het). Bővebben itt!

Már nem aktuális hír, esemény:

Ilyen még nem volt. Október 29-én  speciális iránybusz járat indul szegedi felszállással (8.30-kor). Úti  cél  3  budapesti nagyprojekt (Várkert bazár, Kossuth tér, FTC stadion) megtekintése.  Kiselőadás (konferencia) és kávé, üdítő a buszon,  kétfogásos étkezés  a fővárosban. 5000 Ft részvételi díj, 2 kreditpont.   Részletek  itt. FRISSÍTÉS: A JÁRAT BETELT!

Az új összetételű Miniszterelnökség (talán) első akciója, hogy pályázatot hirdet a 2014. évi Kós Károly díjra, az építészeti örökségvédelemben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégák számára. A pályázati hirdetményt Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár jegyzi,  a pályázati határidő 2014. október 25. Bővebben itt!

A Honi Művészetért Alapítvány idén is meghirdette az Ezüst Ácsceruza Díjat. A díj olyan publicisztikai tevékenységért adható, mely hozzájárul a hazai építészeti értékek és a hazai építőiparral kapcsolatos bármely terület eredményeinek népszerűsítéséhez, s egyben képviseli a minőségi újságírást. Bővebben itt!

Október hatodika szerte a világon az építészet napja. E napon a MÉK  szervezésében egész napos program:  kiállítások, díjátadások, építész film és Sebő koncert volt  Budapesten, a Magyar Építészek Házában. Bővebben itt!

Reklámok

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT! a rövid vélemény is vélemény! Kérlek írd le! (csak a durván sértő szövegek kerülnek moderálásra)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s