Kerekasztal beszélgetés az állami mérnök irodák felállításáról (cikkajánló)

Pálfy Sándor, a MÉK elnökségi tagja inkognitóban (!) írt az eseményről az Építészfórumra.  Nagyon tanulságos. A BME falai közt rendezték, zsúfolásig megtelt a Nagyelőadó. Az, hogy dr. Homolya Róbert miniszteri biztos a meghívás ellenére nem jött el a rendezvényre (!), azt jelzi, hogy még nincs a kormánynak letisztult elgondolása  az elhírhedett1731-es kormányhatározatból következő új közbeszerzési eljárásrendhez. Jó esély van tehát, hogy szelíd erőszakkal behatoljunk ebbe a “résbe”, a társszervezetekkel szövetkezve, a CsMÉK javaslatcsomagja alapján (lásd itt). Egyébként – ez szerkesztői vélemény – elveinkből engednünk kell a kormány jogos racionalizálási törekvéseinek: állami mérnökiroda (nagy léptékű vonalas infrastruktúrákra) IGEN, állami építész tervező vállalatok NEM.

 

http://epiteszforum.hu/kerekasztal-beszelgetes-az-allami-mernokirodak-felallitasarol

Reklámok

Egy gondolat a(z) “Kerekasztal beszélgetés az állami mérnök irodák felállításáról (cikkajánló)” című bejegyzésnél

 1. Kicsit pontosítanám ezt a mondatot:
  “Egyébként – ez szerkesztői vélemény – elveinkből engednünk kell a kormány jogos racionalizálási törekvéseinek: állami mérnökiroda (nagy léptékű vonalas infrastruktúrákra) IGEN, állami építész tervező vállalatok NEM.”

  A megkülönböztetést szerintem biztos, hogy nem a vonalas infrastruktúra kontra építészeti tervezés mentén kellene megtenni, hanem: Nem volna szabad összekeverni az építészeti tervezést a projektelőkészítéssel, beruházási tervezéssel!

  Már csak azért is, mert nekünk a vonalas infrstruktúrákhoz nem túl sok közünk volna. Ezek miatt az idézett mondat gyakorlatilag az jelentené, hogy az építészek cuzámmen ki akarják vonni magukat az elképzelésből (amit akár jónak is gondolhatnánk, de taktikusnak semmiképp).

  Az ajánlott cikk meglehetősen fontos információkat tartalmaz, de sok megvitatandót is. Hozzáfűztem egy pár gondolatot a cikkhez, technikailag az alábbi linken tudtam a legegyszerűbben publikálni (ajánlom a cikket az én kommentjeimmel elolvasni): diigo.com/05lexg

  Kedvelés

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT! a rövid vélemény is vélemény! Kérlek írd le! (csak a durván sértő szövegek kerülnek moderálásra)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s