Reménykeltő Dél-alföldi Építészeti Fórum: Miniszterelnökség vs Építészek

A CsMÉK Elnökség tájékoztatója

A CsMÉK-kel és a kormányzati szervekkel közös szervezésben igen jelentős rendezvény zajlott Szegeden, az Art Hotelben, április 15-én. A két részben megrendezett, estébe nyúló háromórás fórumon először Füleky Zsolt helyettes államtitkár tájékoztatója hangzott el a Miniszterelnökség jelenlegi és jövőbeni munkájáról – tulajdonképpen a januárban hozott, építésüggyel kapcsolatos kormányhatározat végrehajtásáról – kiemelten a következő építészeti témákat érintve:
– építés hatósági ügyek, egyszerűsítési szándék,
– ÉTDR,
– e-napló,
– e-közmű nyilvántartás, elektronikus ügyintézés,
– közbeszerzés új elvei és a jogalkotás állása,
– a tervtanácsi rendszer jövője, a tervezett járási főépítészi rendszer,
– az energetikai előírások várható változásai,
– az újonnan felálló Magyar Építészeti Tanács megalakulása és tagjai.
A második részben Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter elnökletével szakmai fórum zajlott, kérdésekkel, felvetésekkel, válaszokkal. Javaslatok hangzottak el többek között a szakmai előírások egyszerűsítésére, harmonizálására. A kormány részéről Lázár János mellett Füleky Zsolt, Balczó Barnabás, Kolossa József DLA, Katona András, Tarnai Gergely, továbbá a megyei kormánymegbízottak vettek részt. A szakmagyakorlók részéről a CSMÉK, BKMÉK, BMÉK, JNSZMÉK vezetőségei, és a négy megye főépítészei, továbbá meghívott fiatalok vettek részt a számunkra perspektívát ígérő rendezvényen. Élénk párbeszéd folyt: több, szakmánkat foglalkoztató lényeges kérdés hangzott el, amelyekre érdemi válaszokat kaptunk. A felvetett kérdéseket rövid időn belül összefoglalva eljuttatjuk a miniszter úr részére. Az esemény nagyon jó kicsengéssel és pozitív visszhanggal zajlott. Folytatása várható, a rendezvényről részletes összefoglaló készül a tagság részére.

Schulcz Péter CsMÉK elnök


Reklámok

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT! a rövid vélemény is vélemény! Kérlek írd le! (csak a durván sértő szövegek kerülnek moderálásra)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s