Megállapodás Lázár Jánossal – a Mérnöki és Építész Kamara összefogott

“”Május 5-én az MMK elnöke és érintett szakmai vezetői, valamint a MÉK alelnöke és szakmai vezetői részvételével egyeztetést tartottak az MMK székházában annak érdekében, hogy a két kamara közös álláspontot alakítson ki az építésüggyel kapcsolatos társadalompolitikai elképzelések megvalósítását célzó kormányzati intézkedésekről  szóló  1032/2015 (I.30) Korm. határozat 4. pontjában meghatározott feladatokkal kapcsolatban.

A két kamara megítélése szerint optimális lehet az a megoldás, amely lehetővé teszi, hogy a közepes és nagy léptékű, közpénzből, illetve európai uniós forrásból megvalósuló építési beruházások előkészítésére és lebonyolítására vonatkozó egységes  módszertani rendszer, valamint az 1. és 11. pont feladatai egy összefoglaló rendszer keretében kerülnek bemutatásra. Egyeztetést kezdeményeztek annak érdekében, hogy erre ne csupán megküldött munkaanyagként legyen lehetőség, hanem erre a Miniszterelnökség illetékes szakmai vezetői és az érintett munkacsoportok vezetői részére prezentációs bemutató keretében is sor kerüljön.”

Ehhez szorosan kapcsolódik, hogy Barsiné Pataky Etelka  MMK-elnök néhány napja interjút adott az mmk.hu-nak, ebben kifejtette, hogyan alakulnak e téren a Kormánnyal való egyeztetések.

Az 1032-es kormányhatározatot – megismerendő, miről is szól az a bizonyos 1-es és 11-es pont, no meg a többi, reménykeltő intézkedés – lásd itt!, érdemes áttekinteni .

Reklámok

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT! a rövid vélemény is vélemény! Kérlek írd le! (csak a durván sértő szövegek kerülnek moderálásra)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s