MÉK-BÉK tájékoztató / BIM modellezés / szakszerűség, jogszerűség konferencia – aktuális szakmai események

I. Február 16-án kedd délután 14 órakor a MÉK és a BÉK tájékoztatója lesz a 300 m2 alatti lakóépületek tervezési kérdéseiről. Mint ismeretes, az Építési törvény módosítása és a hozzá tartozó kormányrendelet sajátosan új helyzetet teremtett a 300 m2 alapterületű lakóépületek tervezése és kivitelezése terén. Jelenleg értelmezési zavarokkal, jogbizonytalansággal terhelt átmeneti állapot van. A MÉK elnöksége közleményben bejelentette, hogy egyeztet a Kormánnyal, és ajánlotta tagjainak, hogy a rendezett jogi helyzetig minden előírást tartsanak be a tervezés során. A jogszabályi korrekció folyamatban van. Helyszín: FUGA Budapesti Építészeti Központ (1052 Budapest, Petőfi S. u. 5. Részletes program itt.

II. Február 16-án kedd délután 15 órakor – az építőipar jövőjét befolyásoló – képzési, informatikai és energetikai témakörök kerülnek terítékre a CSMKIK, a BIM és a Passzív Ház szövetségek valamint az SZTE MK előadásaiban. A BIM modellezési eljárás lehetővé teszi az építészek, mérnökök, épület- és infrastruktúra tulajdonosok, illetve építőipari vállalatok számára a 3D digitális modellek összehangolását, így támogatva az építőipari projekteket azok teljes életciklusán keresztül: a tervezést megelőző időszaktól kezdve egészen a kivitelezésig és az üzemeltetésig. Helyszín: SZTE Mérnöki Kar, Géptan labor, Szeged, Moszkvai krt.9Részletes program itt.

III. Február 17-én szerda délelőtt 9 órakor „Szakszerű és jogszerű tervezés 2016.” konferencia Kecskeméten. MÉK akkreditáció: 2 pont (2016/14)  Helyszín: Kecskemét, Hotel Három Gúnár Rendezvényház (Festő utca 8.). Részletes program és előzetes regisztráció itt.

Reklámok

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT! a rövid vélemény is vélemény! Kérlek írd le! (csak a durván sértő szövegek kerülnek moderálásra)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s