“Csongrád Megye Építészetéért” Díj ünnepélyes átadása 2016.X.6-án, az Építészet Világnapja alkalmából

Friss:  Az Építészeti Világnap alkalmából, a Megyeháza Csongrád termében (Szeged, Rákóczi tér 1.), 15.00-kor kerül sor – ünnepélyes körülmények között – a Csongrád Megye Építészetéért” díj átadására.

Korábban:   Kamaránk megalapította a „Csongrád Megye Építészetéért” díjat, melyet kétévente ítélünk oda az arra érdemes személynek, vagy közösségnek. Nem titkolt szándékunk ezzel az – a tevékenység elismerése, propagálása mellett -, hogy ezzel is felhívjuk a figyelmet az épített környezet minőségének fontosságára, növeljük szakmánk társadalmi megbecsültségét. A Díj nyitott, nem csak építészek kaphatják. 

A díj a szakmai megítélés szerint kiemelkedő színvonalú tevékenységért, elsősorban urbanisztikai és építészeti, vagy ahhoz kapcsolódó társművészeti munkásságért, továbbá a vizuális kultúra népszerűsítő támogatójának, terjesztőjének munkája elismerésére adható, az alábbi szabályok szerint:

A Díj azon természetes személynek, vagy közösségnek adományozható, aki/amely a megye épített környezetének és építészeti kultúrájának javításáért – a társadalmi, gazdasági, művészeti és tudományos élet területén – tartós és eredményes tevékenységet folytat, kiemelkedő teljesítményével a helyi közösség érdekeit és javát szolgálja.

A díj: Plakett és oklevél.

A kitüntető díjból 2 évente egy ítélhető oda.

„Csongrád Megye Építészetéért” díjra javaslatot tehet:

–         a Csongrád Megyei Építész Kamara bármely tagja;

–         a művészeti szövetségek megyei szervei;

–         a megyei társkamarák;

–         a megyei civil szervezetek.

A kitüntető díjra tett javaslatok alapján a kamara elnöksége dönt a díj odaítéléséről.

A díjat a nyilvánosság bevonásával kívánjuk átadni, az Építészet Világnapja alkalmából.  A javaslatokat Schulcz Péter elnök részére kell eljuttatni, lehetőleg indoklással, 2016. szeptember 20-ig.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT! a rövid vélemény is vélemény! Kérlek írd le! (csak a durván sértő szövegek kerülnek moderálásra)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s