Munkatárs-toborzó egy Szeged-belvárosi „mintatömb” vizsgálatához

Szeged belvárosának egyik szembetűnő és egyre markánsabban jelentkező problémája a tartósan üresen álló lakások nagy száma és emelkedő aránya (a 2011. évi népszámlálás során a KSH 8.923 db használaton kívüli lakást regisztrált Szegeden. Ez meghaladja az összes lakás 11 %-át, és feltételezhetően tovább emelkedik).

A jelenség elsősorban a Belváros területén jelent reálisan prognosztizálható problémákat. A városépítészeti együttesként is értékes, egyrészt országos műemléki, illetve helyi védettségben részesülő épületvagyon egyedei megközelítőleg hasonló korúak, így felújításuk is közel azonos időszakban válik szükségessé. Jelentős hányaduk a következő 10-15 évben! Ezekre az esetekre jelenleg nincs megfelelően előkészített „megoldó-képlet”.

A Csongrád Megyei Építészkamara Elnöksége egyrészt fel szeretné hívni a fentiekre a figyelmet, másrészt kezdeményezi egy hiánypótló szakmai anyag elkészítését, amely a lehetséges megoldási lehetőségek feltárásához nélkülözhetetlen. Ennek keretében vállalkozunk egy belvárosi „mintatömb” műszaki felmérésére (épületenként vizsgálva a lakatlan lakásokat és egyéb használaton kívüli helyiségeket: műszaki állag, felszereltség, méret, tulajdoni viszonyok, stb.), majd a feltárt adatok elemzésére, továbbá az általánosítható javaslatok kidolgozására.

Az Önkormányzat képviseletében a fentiekkel kapcsolatban Sz. Fehér Éva főépítész és Nagy Sándor alpolgármester február elején kinyilvánította egyetértését, így a munka elkezdődhet. A kiszemelt „mintatömb” az Arany János u.- Tisza Lajos krt.- Kazinczy u.- Berzsenyi utcák által határolt tömb.

A munkához affinitást érző kollégák jelentkezésére számítunk! A résztvevők sok helyszíni munkára, majd látványos feldolgozásra és egy egészen jelképes díjazásra számíthatnak.

A jelentkezéseket a Kamara e-mail címére: info@csmek.hu,  vagy közvetlenül a munkavezető (Szemerey Márta) szemart@szemart.hu címére várjuk február 22-ig.

Szeged, 2017. február 16.

Szemerey Márta alelnök

Reklámok

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT! a rövid vélemény is vélemény! Kérlek írd le! (csak a durván sértő szövegek kerülnek moderálásra)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s