A CSONGRÁD MEGYEI ÉPÍTÉSZ KAMARA HIVATALOS LEVELE A CSONGRÁD MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA ELNÖKÉHEZ

CSONGRÁD MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA

6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12., Pf.: 524

Nemesi Pál elnök részére

Tárgy: etikátlan reklám, állásfoglalás kérése

Tisztelt Elnök Úr, Kedves Nemesi Pál!

Kérem, hogy foglaljon állást a Kamarájuk nevében  egy Győr-Moson-Sopron megyei  kivitelező cég hirdetményéről, mely a delmagyar.hu -val szoros kapcsolatban lévő kisalfold.hu internetes újság reklámfelületén olvasható (lásd csatolva). Kérnénk jelezze, ez a fajta üzletszerzési metódus az Önök etikai normáit sérti-e? Véleményünk szerint a kivitelező cég részéről közreadott – a tervezés ingyenességét hirdető! – reklám az építészeti, mérnöki szakma presztízsét lejáratja, etikátlan piaci magatartás, mely egyre jobban elharapódzik. Tudjuk jól, ingyenes munka nem létezik, az az árban elrejtve marad! Ezen módon az esetleges megrendelőket megtévesztően szeretne piaci előnyhöz jutni. Ezzel a logikával az építőipari szereplőket hasonló magatartásra sarkallja, és azt sugallja, hogy a tervezési-mérnöki munkarész ára akár el is hagyható, hiszen jelentéktelen. Már nem is alku tárgya, önként lemondunk róla.

Véleményünk szerint közösen kéne fellépnünk ilyen-, és ehhez hasonló reklámfogások ellen, pl. a  kamarai tagokhoz eljuttatott közleménnyel. Mindenképp az a közös érdek, hogy a piaci szereplők egységes mérhető és tiszta versenyben mérjék össze tudásukat, és ne az „ügyesebben” kommunikáló kerüljön helyzetbe, hanem a jobban teljesítő. A szakmai kamaráknak a küldetése, hogy a szakma tisztasága felett őrködjön.

Kérem eljuttatni levelemet – hivatalosan -, egyetértést és támogatást kérve, a  Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Elnökéhez,  és a  Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Elnökéhez.

Várom válaszát.

Szeged, 2016. február 09.

Schulcz Péter

Csongrád Megyei Építész Kamara elnöke

Reklámok

CsMÉK hivatalos honlap

%d blogger ezt kedveli: