A Magyar Építész Kamara weboldalának hírlevele – 2015.09.30.


Felhívás – MÉK Küldöttgyűlés – 2015.11.27.

» Küldöttgyűlés

2015. november 27-én pénteken kerül megrendezésre a MÉK következő Küldöttgyűlése a FUGA Budapesti Építészeti Központban (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.) a MÉK Elnökségének 2015. szeptember 4-i döntése alapján.

Bővebben…


Felhívás az energetikai tanúsítói tevékenységgel…

» Tájékoztatások

Tájékoztatunk mindenkit, hogy energetikai tanúsítói tevékenység kizárólag TÉ jelű jogosultsággal végezhető, a SZÉSZ6 jelű jogosultság épületek energetikai szakértésére vonatkozik, azonban ilyen jogosultsággal energetikai tanúsítvány nem készíthető. A 266/2013. (VII.11.) Korm. rendelet alapján aki energetikai tanúsítói tevékenységet kiván folytatni, köteles az erre irányuló szándékát a névjegyzéket vezető szervnek bejelenteni, ahol ha megfelel a követelményeknek (végzettség, gyakorlat, energetikai tanúsítói jogosultsági vizsga) TÉ jelű jogosultságot kap.

Bővebben…


Kormányhatározat az építésügy átalakítását célzó…

» Tájékoztatások

Tisztelt Kamarai tagok!
Tisztelt Szakmagyakorlók!

A Magyar Közlöny 123. számában megjelent az 1567/2015. (IX. 4.) Korm. határozat az építésügy átalakítását célzó intézkedési tervről és a hozzá kapcsolódó feladatokról.
A MÉK elnöksége és az általa delegált szakemberek eddig is részt vettek a 1032/2015. (I.30.) Korm. határozattal kapcsolatos feladatok kidolgozásában. A most kihirdetett, immáron konkrét feladatokat tartalmazó Korm. határozattal kapcsolatban a MÉK továbbra is felajánlotta segítségét Füleky Zsolt helyettes államtitkár úrnak.


A Magyar Építész Kamara tantermi kötelező továbbképzéseket szervez idén ősszel Budapesten (FUGA 10.08. és 12. 10), Győrben, Pécsett, Székesfehérvárott és Tatabányán.

Emellett a szakmagyakorlók számára fontos témákban indít képzéseket, amelyek szabadon választható továbbképzésként továbbképzési pontot is biztosítanak a résztvevőknek.

A jelenleg meghirdetett kamarai képzések:

– Felkészítés a közel nulla energiaigényű épületek tervezésére – 3 alkalommal 1-1 napos képzés:
http://tako.mek.hu/?m=kepzes&f=adatlap&kid=1014

– Interaktív továbbképzés a tervezői felelősségről haladóknak 2015. 10. 16.:
http://tako.mek.hu/?m=kepzes&f=adatlap&kid=1017

– Interaktív továbbképzés a felelős műszaki vezetői felelősségről haladóknak 2015. 10. 12.:
http://tako.mek.hu/?m=kepzes&f=adatlap&kid=1016

A Magyar Építész Kamara által szervezett összes képzésre a tako.mek.hu honlapon keresztül kell jelentkezni.

Kötelező tantermi továbbképzések Budapesten és vidéken 2015. őszén részleteket lásd:

http://tako.mek.hu honlapon!


Fenntartható településfejlesztés a kis- és középvá…

» Konferenciák

A Belügyminisztérium „Fenntartható településfejlesztés a kis- és középvárosokban (fővárosi kerületekben) – Integrált Településfejlesztési Stratégiák kidolgozása” című projektek szakmai zárókonferenciája 2015. október 14-én 9:00 órától 16:00 óráigkerül megrendezésre a Budapest Kongresszusi Központban (1123 Budapest, Jagelló út 1-3.).

A Belügyminisztérium lehetőséget kíván biztosítani a Projekt szakmai tapasztalatainak megismerésére.

Bővebben…


AZ ÉPÍTÉSZET VILÁGNAPJA 2015. OKTÓBER 05. hétfő…

» Programok

PROGRAMOK a Magyar Építészek Házában ( 1088 Bp. Ötpacsirta utca 2.)

Bővebben…


BEJELENTETTÉK A 2015-ÖS PRIMA DÍJAZOTTAKAT

» Díjak, díjazottak

A Prima Primissima Alapítvány kuratóriuma a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is 10 kategóriában nevezte meg a díj jelöltjeit. A 30 kiválóság között idén is olyan művészek, sportolók és a tudományos élet, a népművelés, oktatás és a sajtó képviselői szerepelnek, akik munkásságukkal kiérdemelték a legkiválóbbaknak járó elismerést. Az egyes kategóriák legjobbjait ugyancsak a kuratórium választja ki, akik a Primissima cím mellett komoly anyagi elismerésben is részesülnek.

Bővebben…


Belsőépítészeti tisztújító tagozati gyűlés – 2015.…

» Belsőépítészeti Tagozat hírei

Felhívás a Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozat tagjaihoz!

Kedves Kollégák!

A MÉK Belsőépítészeti Tagozatának vezetősége és a Minősítő Bizottság tagjainak mandátuma ez év októberében lejár.
Ezért Tisztújító Tagozati Gyűlést kell tartanunk, melynek időpontja: 2015. október 26. 15 óra, helye az Építészek Háza – 1088 Budapest, Ötpacsirta u.2.

Bővebben…


Kossuth tér 6-8 építészeti ötletpályázat

» Hazai pályázatok

Az Országgyűlés Hivatala építészeti ötletpályázatot hirdet a Kossuth tér 6-8 alatti irodaház homlokzataira és a tömegformálására vonatkozóan .

Első díj 100.000 EUR
(összdíjazás 200.000 EUR)

http://kossuth6-8.parlament.huRAK-PARK tervpályázat a Duna-partok megújítására…

» Hazai tervpályázatok

Örömmel tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a Fővárosi Önkormányzat nyílt építészeti tervpályázatot írt ki a pesti belvárosi Duna-part Kossuth tér – Fővám tér közötti szakaszának komplex megújítására.

Bővebben…


Brno Centrum – Nemzetközi tervpályázat

» Nemzetközi tervpályázatok

The subject of the competition is the urban planning and transport solution for a new main rail station in Brno, situated in the locality below Petrov Hill, and simultaneously the formulation of a strategy for the emergence of a viable urban district corresponding to the needs and realities of the 21st and 22nd centuries.

Bővebben…


Architectural design competition, National Museum Prague…

» Nemzetközi pályázatok

The National Museum announces an architectural competition for its new exhibitions. The subject of the two-round public competition for delivery of architectural design of the expositions, exhibition space and visitor service organization with an emphasis on the vision and philosophy of the expositions and a particular link between the Historical and the New Building of the National Museum of Czech Republic (NM).

Bővebben…


Ezüst Ácsceruza-díj 2015

» Díjak, díjazottak

A Honi Művészetért Alapítvány pályázatot hirdet az „Ezüst Ácsceruza-díj”elnyerésére.

A díj szélesebb érdeklődésre számot tartó nyomtatott vagy elektronikus sajtóorgánumokban – nem szakmai lapokban, folyóiratokban – megjelent publicisztikai tevékenységért, akár egyetlen cikkért, műsorért is adható, mely hozzájárul a hazai építészeti értékek és a hazai építőiparral kapcsolatos bármely terület eredményeinek népszerűsítéséhez, s egyben képviseli a minőségi újságírást.

A díjjal „ezüst ácsceruza” emlékplasztika, az adományozást igazoló oklevél és 200.000 Ft pénzjutalom jár.

Bővebben…


Elképesztő felhozatal a magyar építészetben 2015

» Díjak, díjazottak

Szeptember 4-től a közönség is szavazhat a legkiemelkedőbb építészeti munkákra

2015. október 16-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban rendezik meg 11. alkalommal a Média Építészeti Díját az epiteszforum.huszervezésében. Az díjra idén 84 épülettel és 60 tervvel neveztek. A szeptember közepéig tartó előzsűrizést a holland Indira vant Klooster, az A10 magazin főszerkesztője vezeti, amelynek eredményeként 5 terv és 5 épület kerül a döntőbe.

Bővebben…


TISZApARCHI ESTEK – AZ ÉPTÉSZET HÓNAPJA 2015/10

» Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Építészek Kamarája

Megnyitó: 2015.10.03. 15:00
Helyszín: TISZA(p)ART Mozi kávézója (Szolnok, Tmeplom u. 4.)

Bővebben…


Karrierlehetőség: ÉPÍTÉSZLÁTOGATÓ, PROJEKTFEJLESZT…

» Álláshirdetés

A PREFA Hungária Kft., Európa legjelentősebb alumínium-épületburok gyártójának magyarországi leányvállalata energikus, motivált csapatának bővítéséhez keresi a legmegfelelőbb munkatársat ÉPÍTÉSZLÁTOGATÓ, PROJEKTFEJLESZTŐ pozícióba.

Bővebben…


Domino: elegáns vonalak, geometriailag tökéletes f…

» Cikkek

Családi házakon és középületeken egyaránt közkedvelt formai megjelenést kínálnak a sík felületű, egyenes vágású tetőcserepek, amelyek a sok szakember számára természetesen alkalmazott kerámiából készülnek. Egyre több helyen, különböző színekben jelenik meg a Domino modell, amelynek a természeti tájba illeszkedését egy a visegrádi vár alatt megépült, kortárs rendezvényközponton is megfigyelhetjük.

Bővebben…


Tornaterem akusztikai célú felújítása

» Cikkek

Budapest III. kerületében, csendes, nyugodt környéken működik 2004. óta a British International School, amely óvodástól középiskolás korig fogadja a fiatalokat. Annak ellenére, hogy új, korszerű épületekben folyik itt az oktatás, tornaterme mégis átalakításra szorult, amelyet az idei nyári szünidő alatt végeztek. A nagyméretű, kiválóan felszerelt, jó állapotú tornacsarnok felújítását az tette szükségessé, hogy alakja és kialakítása miatt annyira visszhangos volt, ami szinte lehetetlenné tette a napi használatot.

Bővebben…


Kiegészítő szoftverek SketchUp PRO számára

» Termékek

Mindenkinek, aki tervezéssel foglalkozik és prezentálnia kell munkáit fontos, hogy igényesen és látványosan mutathassa be elképzeléseit. Az EuroSolid Kft. forgalmazásában már elérhetővé váltak a magyar közönség számára is a V-Ray és a RenderIn nevű fotórealisztikus renderelőmotorok.
Mindkét kiegészítő szoftver a SketchUp PRO verzióba teljesen beépülve dolgozik, így használatuk egyszerű és az eredmény azonnal látható. A SketchUp által biztosított anyagkönyvtár lehetővé teszi, hogy gazdag és változatos minták közül válogasson, illetve valósághű és részletgazdag textúrát adjon a modelljében szereplő tárgyaknak, elemeknek. Rendelkeznek előnézeti ablakkal, így valós időben könnyen be tudja állítani a kívánt nézőpontot, mely segít, hogy munkáját a legjobb fényben és a leginformatívabb módon tárja ügyfelei elé.

Bővebben…


Linkek:

Facebook: https://www.facebook.com/magyarepiteszkamara


Feliratkozás a hírlevélre (e-mail cím hozzáadása)

Reklámok

CsMÉK hivatalos honlap

%d blogger ezt kedveli: